071-3613969 info@macopleiding.nl

Beoordeling Apple cursus 2012 mei – december

2012 januari – april >

21 december 2012, cursus Mac OS X
8-star
Prima cursus om met de/een MAC te leren omgaan als je voorheen Windows gewend was. Alle belangrijke onderdelen worden in meer of mindere mate behandeld. Niveauverschil van de cursisten is wel van invloed.
Cursusleider is relaxed/geduldig en heeft veel kennis van zaken.

Hans Postma

Leiden

20 december 2012, cursus Mac OS X
8-star
Wat zal ik schrijven, ik vond het een bijzonder boeiende cursus. Ik heb er toch wel erg veel van opgestoken. Ik raad iedereen aan die een Apple koopt, een cursus te volgen. En jij, Dick, deed het op een zeer plezierige en leuke wijze om mij toch in het mysterie Apple veel bij te brengen.
Ik wil vanaf deze plaats je hartelijk danken en mogelijk tot een volgende keer.

Jan Guldemond

Lisse

11 december 2012, cursus Mac OS x
7-star
k heb de cursus Mac OS X gedaan aangevuld met iLife.
Als je na jaren Windows gebruik overstapt naar Appel dan is het wel fijn als iemand je bij de verschillen helpt en je vragen toelicht. Fijne omgeving en een wel komen aanvulling op je overstap tussen de twee besturing systemen ook het cursus materiaal is duidelijk. Een aanrader.

Groetjes Adri.

Adri Mingaaars

Vlaardingen

27 november 2012, dagcursus Mac OS X
8-star
Ik heb zaterdag 24 november de dagcursus gevolgd. De cursus voldeed geheel aan mijn verwachtingen. Goede uitleg, kleine lesgroep, prima individuele begeleiding. Uitstekende accommodatie! Aanrader voor wie pas is overgestapt op Apple.

Jan Arends

Dokkum

26 november 2012, dagcursus Mac OS X
10-star
Ik heb zaterdag 24 nov.de dagcursus Mac OS X gedaan. Veel informatie. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was op de Mac. Geweldig! Een fijne leraar met heel veel geduld. Wat was het gezellig!!!!!!! En een heerlijke lunch.
Voor herhaling vatbaar, maar eerst nog even oefenen.
Bedankt Dick.
Adry

Adry Hogervorst

Noordwijk

25 november 2012, dagcursus Mac OS X
8-star
Zaterdag 2012-11-24, dagcursus I Mac met veel interesse gevolgd. Ik heb veel nuttige tips gekregen waarmee ik weer verder kan. Nu overweeg ik om samen met mijn dochter in te schrijven voor een prive ondersteuning om orde in de documenten chaos op mijn PC te scheppen.
Tijdens de voortreffelijke lunchpauze zag ik informatie over dyslexie waar Dick Schaap ICT Consultant voor is.
Thuis gaf ik deze info door aan mijn dochter Jennyfer Eriksson. Zij vertelde mij dat haar man Fredrik in april 2012 met hun zoon Curt tot volle tevredenheid een instructiedag hebben bijgewoond.
Curt is momenteel erg opgelucht en gaat met plezier naar school met Mavo/Havo advies en scoort voldoende voor Havo

Dus 2 x dank

Hans van Stegeren

Hans van Stegeren

Lisse

12 november 2012, cursus Mac OS X
8-star
Veel geleerd goede uitleg heb er veel aan ga ook gelijk verder met vervolg
Om nog meer teleren Dick bedankt

Willem Jan Ju

Voorschoten

10 november 2012, cursus Mac OS X
7-star
Omdat ik heel graag met mijn nieuwe iMac wou werken, heb ik deze cursus gevolgd. Voor mij was het een duidelijke en heldere cursus, waar ik veel heb geleerd. Natuurlijk is het nu een kwestie van veel oefenen en proberen. Graag wil ik meer weten van iPhoto en iMovie en om die reden ga ik de vervolgcursus volgen.
Dick bedankt en tot gauw!

Marijke Correleer

Sassenheim

10 november 2012, dagcursus Mac OS X
7-star
Ik heb de dagopleiding Mac OS X gevolgd op een zaterdag van 09.00-17.00 uur.
Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was met de Mac! Geweldig. En nu oefenen . .
Bedankt voor je geduld Dick!

Joke Hovland

Noordwijkerhout

10 november 2012, dagcursus Mac OS X
8-star
Dagcursus Mac OS X / iLife
Dank je, zinvolle cursus.

Anja Stokwielder

Drunen

10 november 2012, Noordwijkerhout
7-star
Deze dagcursus heb ik gevolgd om te zien of ik ga overstappen naar Apple. Duidelijke dag, er kwam veel aan bod, ook de e-mail en de agenda, wat voor mij belangrijk was. Ik twijfel nog wel om helemaal over te stappen, echter, dat ligt niet aan deze dag.

Marieke Smit

Noordwijkerhout

10 november 2012, dagcursus Mac OS X
8-star
Veel geleerd. Duidelijke uitleg en veel problemen leren op te lossen. Nu thuis aan de slag.

Hanne Phaff

Zevenhuizen

10 november 2012, dagcursus Mac OS X
8-star
Duidelijke cursus, helder maar wel heel veel informatie op een dag! Gelukkig krijgen we een boek mee naar huis om een en ander nog eens rustig na te lezen.

Leerzame dag geweest! Dick, bedankt hiervoor!
groetjes, Doret
Doret Klerx

Waalwijk

10 november 2012, dagcursus Mac OS X
9-star
k heb de Mac OS X cursus gedaan, omdat ik weinig of geen ervaring heb.
Absoluut een aanrader deze cursus.
Omdat ik van downloaden, en internet iets van weet. Ik zou graag in een rustiger tempo de volgende cursus -I Life 11- willen volgen, dus meer gericht naar foto,en film, omdat dit voor mij allen maar hobby is. Ik dank Dick om zijn geduld met mij omdat het soms wel wat snel ging.

Vriendelijke groet,
Jan Pieterse

Jan Pieterse

Overveen

22 oktober 2012, cursus Mac OS X
10-star
Yes ik kan computeren. Als Leek kwam ik bij Dick het les lokaal binnen. En met leek bedoel ik dat ik wist waar het aan en uit knopje zat, mijn mail kon lezen, en naar google kon gaan. En nu 4 maanden later stap ik vol zelfvertrouwen achter m’n laptop en heb ik man en kinderen niet meer nodig om me te helpen. Maak zelfs fotoalbums, filmpjes en luister lekker naar m’n eigen cdtjes als ik achter m’n laptop zit. En natuurlijk ben ik begonnen met het basisboek want zo leer je echt je Macbook Pro kennen.
Dick Bedankt voor je geduld en duidelijke uitleg.
Groetjes Antoinette

Antoinette van Dijk

Lisse

8 oktober 2012, cursus Mac OS X
8-star
September 2012 de 4 avonden tellende cursus Mac OS X gevolgd.
Cursus werd in hoog tempo gegeven met toevoeging van duidelijke handleiding voor thuis werk. De cursus helpt je zeer goed over je (mijn!) koudwatervrees heen om over te stappen van Windows op de iMac. Maar zeker voor ouderen (65+) die niet erg snel meer memoriseren en ook niet al te veel computerervaring hebben, ligt het tempo behoorlijk hoog. Na elke avond de tijd hebben (vinden) om het behandelde gedegen te herhalen met hulp van het instructie-boek bleek achteraf eigenlijk een must (lukte mij helaas niet voldoende). Cursus leider is helder, duidelijk, heeft oog voor de noden van de individuele cursist (binnen limieten natuurlijk). Sfeer is prettig (zeker in mijn groep) maar natuurlijk mede afhankelijk van de toevallige samenstelling. Aan de cursusleider ligt het in ieder geval niet!
Heb er dus veel aan gehad, ook al zou ik voor mijzelf graag een wat rustiger tempo gezien hebben.
De behandelde onderwerpen zijn zeer adequaat en typisch die onderwerpen waar je het eerst mee te maken krijgt bij omschakeling. Zeer aanbevolen dus!

Jan T.M. van Doorn

Haarlem

8 oktober 2012, cursus Mac OS X (klassikaal)
9-star
Om meer van de foefjes van Apple te ontdekken heb ik de cursus Mac gevolgd in mijn eigen tempo. Het cursus boek is duidelijk en wat niet helder is komt Dick uitleggen. Zeer plezierig werken in rustige sfeer en kleine groep. Het vervolg was iLife om de mogelijkheden van iPhoto te ontdekken. Ook hier heb ik veel aan gehad. Ik ben nu in staat om leuke dingen met dit programma te doen. Door deze cursussen wordt je minder bang zelf aan de slag te gaan.
Een absolute aanrader voor iedereen die meer met z’n Mac wil.

Marian van der Helm

Wassenaar

22 augustus 2012, cursus Mac OS X (klassikaal)
8-star
Om overstap van PC naar Mac te maken individuele OS X cursus gevolgd. Was heel nuttig met goed boek (Visual Steps), goede begeleiding in een aangename sfeer. Maar Apple is toch zodanig anders dat ik overstap soms nog knap lastig en tijdrovend vind. Een vervolgcursus lijkt me daarom wel geen overbodige luxe.

Cees van Tol

Valkenburg ZH

15 augustus 2008, cursus iLife
8-star
Al bijna vijf jaar werk ik met Mac. Na de cursus iLife11 zijn mijn laptop en ik nóg betere vrienden geworden! Ik kan nu fotoboeken en filmpjes maken en heb veel meer behendigheid met iTunes. En bovenal ga ik steeds makkelijker zelf op zoek naar de zeeën van mogelijkheden die er zijn met mijn kleine vriend. Prima cursus, fijne begeleiding. Aanrader!

Annemieke Schors

Leiden

16 juli 2012, cursus iLife
8-star
Na de cursus Mac OS X heb ik de iLife cursus gedaan. Ik had wel al wat filmpjes gemaakt maar ik liep toch nog tegen bepaalde dingen aan. In de cursus heb ik veel bijgeleerd. Nu kan ik volop aan de slag. De sfeer tijdens de cursus was erg gezellig en de begeleiding heel goed (en geduldig). Op iedere vraag is een antwoord, anders wordt het opgezocht. Al met al is deze cursus een aanrader voor iedereen met een iMac!

Kathy van der Wiel

Noordwijk

9 juli 2012, cursus Mac OS X
7-star
Ik kocht een Mac en kreeg van alle kanten te horen:”Dat is zo gebruikers-vriendelijk.” Voor een verstokte PC gebruiker viel dat vies tegen. Ik ben blij dat ik in de buurt een cursus vond om op een ontspannen manier wegwijs te worden in andere manier van werken. Een aanrader!

Annelies Boutellier

Zandvoort

14 juni 2012, cursus Mac OS X (klassikaal)
7-star
Voor iemand de een mac heeft gekocht is dit een welkome aanvulling. Een computer is een computer, maar een mac is toch heel speciaal. Als de basis niet goed is, dan is het werken op een mac niet leuk.
Deze cursus is in een kleine groep een aanrader. Ongedwongen en een geduldige docent laat zien dat het een mooi apparaat is. Ik ben een stuk wijzer op de mac gaan werken.

Groet,
Jos Mesman

Jos Mesman

Lisserbroek

14 juni 2012, cursus Mac OS X
8-star
Mac OS X, een sublieme cursus, als gebruiker van iMac heel erg veel bijgeleerd. Smaakt naar meer. Ik kom beslist terug voor een andere cursus om meer te leren over bijv. het maken van Nieuwsbrieven etc., verbeteren van het e-mailen .

Ilona Joustra

Zevenhuizen ZH

29 mei 2012, cursus Mac OS X
9-star
Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd.Duidelijk uitleg in een ontspannen sfeer.

Carla Mastenbroek

Leiden

16 mei 2012, cursus Mac OS X
9-star
Een geweldig programma, voor mij wat snel. Ik heb te weinig geoefend. Sommige dingen zijn althans voor mij te diep uitgewerkt omdat ik dit in de praktijk niet zal gebruiken. Foto en film hebben mijn belangstelling. Oefening baart kunst.

Erg bedankt voor de adviezen. Als ik in de toekomst vast loop hoop ik nog een beroep op je te mogen doen.

Cees Dorrestijn

De Zilk

16 mei 2012,
8-star
Ik heb tijdens deze mac cursus veel geleerd. Een prettige sfeer en goede uitleg!
Een aanrader!!!

Annet van Andel

Amstelveen

16 mei 2012
7-star
De cursus was heel leerzaam. Ondanks dat ik best al veel gewerkt had op mijn iMac heb ik veel dingen bijgeleerd. Ik ga zeker nog voor de vervolgcursus iMovie.
Dick is een prettige, geduldige leraar en het kleine groepje maakt dat het ook nog erg gezellig is. Ik zou deze cursus iedereen aanbevelen.

Kathy van der Wiel

Noordwijk

16 mei 2012
9-star
Mac cursus met veel uitleg door docent,in zeer goede sfeer.Een aanrader voor wie Mac onder de knie wil krijgen.

Aan Rodenburg

Voorburg

16 mei 2012
7-star
De cursus mac is aan te bevelen, omdat je de eerste vaardigheden op een eenvoudige wijze wordt aangeleerd

Fred van Andel

Amstelveen

8 mei 2012
9-star
Tijdens de cursus heb ik veel geleerd, het bijbehorende cursusboek leest nu een stuk makkelijker. Ik kijk uit naar de volgende cursus “iLife” in oktober.
Hartelijke groet,
Ingrid Veen

Ingrid Veen

Noordwijk