+31 6 17 03 50 62 info@macopleiding.nl
Selecteer een pagina

Beoordeling Apple cursus 2014 juli – december

2014 januari – juli >

17 december 2014, cursus Mac OS X
7-star
Ik kan de cursus Mac OS X Yosemite van harte aanbevelen aan een ieder die net als ik niet thuis is (was) op een Mac en niet erg vaardig in omgaan met computers, nieuwe programmering etc.
Ik had mijn Mac Book al een jaar in huis en kon er nog steeds niet veel meer mee dan mailtjes afhandelen en surfen op Safari.
Nu, na vier cursusavonden, heb ik het idee dat ik van de meeste programma’s veel weet: hoe het werkt, waarvoor de symbolen/knoppen dienen, hoe een programma te gebruiken, documenten te archiveren, te zoeken. Al die dingen die het werken op een Mac zo veel aangenamer en sneller maken en waar ik anders misschien pas na drie jaar achter was gekomen.
Ik weet nog niet alles, en niet alle programma’s werden behandeld, maar daarvoor heeft Argos andere, korte cursussen toegespitst op bijvoorbeeld Iphoto of Pages.
Ook de mensen van Argos en de manier waarop de cursus werd gegeven vond ik heel prettig en alles in een ontspannen sfeer. Verder was de locatie (vlakbij de uitvalsweg, gratis parkeren) ook perfect.

Joke Tromp

Haarlem

16 december 2014, cursus Mac OS X
8-star
Ben inderdaad wijzer geworden. In vier lessen van tweeënhalf uur leidt de docent je keurig naar het beheren en besturen van een Mac. Een fijne manier van leren, en ook heb ik de manier van lesgeven als prettig ervaren, een jonge docent die veel geduld heeft, en dat is wel nodig,….wees niet bang dat je domme vragen stelt. dat gevoel is belangrijk als je iet s wil leren van je eigen Mac.
Eén klein minpuntje, de cursus werkt met eigen Mac, je mag niet je eigen Mac gebruiken.

V.K. Duggal

Amsterdam

16 december 2014, cursus Mac OS X
9-star
Prima cursus, veel geleerd, prettige sfeer, goede instructeur!! fijn dat er ruimte was voor vragen!

Engelien de Bruin

Nootdorp

25 november 2014, cursus Mac OS X
9-star
Ik ben heel enthousiast over de cursus. Hoewel ik een Macfan ben van het eerste uur had ik toch het idee een heleboel handigheidjes niet te weten. En dat werd tijdens de cursus heel duidelijk. Ook dat er alle ruimte was voor vragen buiten de lesstof om was heel plezierig.

Hermine Worm

Noordwijk

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
6-star
De cursus bestaat voornamelijk over het gebruik van Finder en voorkeuren van programma’s als Mail, Safari, Contacten etc… Graag had ik ook het gebruik van I Tunes, I movie, I Cloud, Airdrop, etc. willen zien.  Al met al ben ik wel wat wijzer maar had er meer van verwacht

Reactie:
Beste Peter
Bedankt voor je reactie. Ja, het zou mooi zijn als alle onderwerpen die je nu opnoemt ook in in één dag kunnen worden behandeld. Lesstof moet beklijven, “blijven hangen”. Daar is oefening en tijd voor nodig. Het is dus onmogelijk om dat allemaal in één dag te proppen. Daarom hebben we aan het einde van de dag een vragenuurtje om zelf onderwerpen aan te dragen. Op jouw verzoek hebben we de synchronisatie van jouw iPhone en iCloud nog behandeld. In het lesboek worden alle onderwerpen nog eens uitgediept. Je hebt nu genoeg kennis om daarmee aan de slag te gaan. Succes!

Peter

Zeist

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
Leuke cursus, veel bijgeleerd! Goed te volgen. Fijn dat je ook het boek mee mag nemen. Dank voor de leuke dag!

Nathalie

Nijmegen

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
Dick legt alle behandelde software goed en geduldig uit, ik heb er een hoop van opgestoken!
Wel is het jammer dat bepaalde onderwerpen niet op tafel komen, maar dat houd ik op een of andere manier nog te goed. Idee voor een voortgezette Apple cursus?
Chris

Chris de Wijs

Eelde

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
Na een dag vol nieuwe informatie, ben ik weer een stukje verder met het internetgebeuren. Ben voor mezelf blij deze cursus te hebben gevolgd en ben me bewust dat er nog veel te leren valt. De eerste stap is gezet en ben van plan hier een vervolg aan te geven.
Hartelijk dank voor de gezellige dag.

Gedeon

Gedeon

Enschede

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
7-star
Door deze cursus heb ik de basis handelingen onder de knie en kan ik beter met apple werken. Doordat je het meteen toepast op een computer onthou ik het goed.

Kimberly

Den Bosch

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
10-star
Het was echt een erg leerzame dag. Ook waren er genoeg pauzes om even vragen door te nemen en alles te laten bezinken.
Het lijkt lang zo’n dag maar de uren schoten echt voorbij! Ik had nog nooit met een Imac gewerkt maar ik heb nu genoeg kennis om zelf aan de gang te gaan.
groetjes ,
Anne

Anne

Hoorn

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
9-star
Beste Dick, bedankt voor de interessante cursusdag. We hebben ontzettend veel geleerd op een hele plezierige manier. Tot ziens in Oostenrijk. Henk en Gudrun

Gudrun Pfeffer

Rijswijk ZH

23 november 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
Inhoud cursus is naar verwachting. Ik ben blij met het boek, als naslagwerk. Ik vind de manier waarop de cursus gegeven wordt heel plezierig. Een goede combinatie tussen luisteren en doen.

Nicole

Den Haag

23 november 2014, cursus Mac OS X
8-star
Ik heb de MAC OS X cursus gevolgd. Dit is mij goed bevallen. Helder naslagwerk, prima sfeer en omgeving om de informatie tot je te nemen. Bij vragen kreeg ik een op maat gesneden antwoord. Prima dus!

Peter Engelen

Bergschenhoek

18 november 2014, cursus Mac OS X
7-star
Ik vond de cursus interessant. Wist een hoop nog niet. Ik had mijn eigen laptop bij me en vond het prettig om daar op te werken om mijn eigen instellingen meteen aan te passen. Ik had hier yosemite al op gezet. Jammer dat jullie daar niet naar overgegaan waren. Ook wilde de cursusleider dat ik zoveel mogelijk op de vaste computer werkte. Dat vond ik wel jammer.
Ik miste het opruimen van bestanden wat wel genoemd werd. Ik ben heel blij met het boek dat we meekregen. De cursusleider legde goed uit. Al met al een prima cursus.

Esther Saatlink

Enschede

15 oktober 2014, cursus iPhoto – iMovie

iPhoto/iMovie
Precies wat ik zocht.

Jacob Overduin

Katwijk

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
Na een dag cursus weet ik een hoop meer uit mijn MAC te halen.

Pjotr

Flevoland

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
9-star
Fijne compacte cursus welke voor mij zeer effectief was. Ik besef dat ik de afgelopen jaren veel heb zitten modderen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd.

Wil Spaans

Almere

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
9-star
Veel informatie ontvangen. Heel leerzaam!

Roelinda Hamhuis

Zwolle

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
9-star
Hele prettige en duidelijke uitleg. Nodigt zeker uit tot een vervolg.

José

Haarlem

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
10-star
Heel veel geleerd, de dag is omgevlogen en het maakt je hongerig naar meer.
Fantastische dag.

Ellen van der Werff

Rotterdam

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
9-star
De cursus was heel leerzaam voor iemand die niet veel van de Apple computer af weet. Ik ga zeker verder met de Excel-cursus bij je Dick

Cornelie

Heemstede

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
9-star
Ik heb veel geleerd en inzicht gekregen in de systematiek. De uitleg was heel begrijpelijk en systematisch, waardoor ik de cursus tot het eind toe goed kon volgen. Ik kan het iedereen aanbevelen.

C. Verhoeven

Leiden

13 september 2014, dagcursus Mac OS X
9-star
Dagcursus Mac OS X Mavericks gevolgd veel geleerd + goed naslagwerk mee gekregen.
Duidelijke uitleg gehad. Voor mensen die twijfelen is het zeker aan te raden

Krijn van Alphen

Numansdorp

13 september 2015, dagcursus Mac OS X
8-star
Op advies van Hedera in Warmond werd ik naar Dick Schaap gestuurd. Hij zou mij goed kunnen helpen. Klopt! en dit wordt vervolgd.
Dick is een goede verbinder van de dingen die je helpen om meer plezier te hebben op de Mac.
Als beeldend KUNSTENAAR was dit de VOORWAARDE. Missie geslaagd!

Margareth Meulmeester

Noordwijk

21 juli 2014, cursus iMovie
10-star
Ik heb met veel genoegen de individuele cursus werken met Imovie gevolgd.Ik heb daarvoor erg veel alleen zitten uit te vogelen en liep steeds vast. Ik had behoefte aan iemand die als aanvulling op mijn eigen kennis en ervaring kon aanhaken. Dick is daar goed toe in staat. Ook de termijn waarop ik kon deelnemen kwam me goed van pas. Nu met de ondersteuning van de cursus kan ik mijn creativiteit weer ruim baan geven. Ik werk nu met veel meer plezier aan mijn filmmateriaal.
Dank je Dick

Wil Spaans

Almere

maandag 14 juli 2014, cursus Mac OS X en iMovie
9-star
Sorry Dick , het moet een 9 zijn !!

Willem Versteeg

Katwijk

14 juli 2014, cursus Mac OS X en iMovie
8-star
Veel opgestoken van de cursussen iMovie en iMac.
Zeer ontspannen omgeving onder leiding van Dick Schaap en een goede en duidelijke instructie en advies ; tevens dank aan aan collega Melvin Guit.

Willem Versteeg

Katwijk

6 juli 2014, cursus Mac OS X
8-star
Veel geleerd, duidelijk uitleg. Nu zelf doen!

Katinka de Bruin

Koudekerk aan den Rijn

5 juli 2014, dagcursus Mac OS X
7-star
Fijn, heel veel basisinfo, had ik dit maar eerder gedaan. Ik wil nog veel meer weten, dus kom zeker terug!

Helen Verstegen

Zoeterwoude

5 juli 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
Intensief, compleet en toch relaxed!

Mona Coppens

Amersfoort

5 juli 2014, cursus Mac OS X
10-star
Prima intro voor mij als nieuwe MAC-gebruiker.
Rustige en deskundige uitleg door trainer Dick Schaap. Besteed voldoende tijd aan vragen te stellen en beantwoorden. De groep ( 7 personen) was als geheel enthousiast en de tijd vliegt om. Veel nieuwe dingen geleerd en de hoofdprogramma’s op hoofdlijnen geoefend.
Ik wil terug komen voor specifieke cursussen zoal i photo

Jaap Koopman

Katwijk

5 juli 2014, dagcursus Mac OS X
7-star
Veel geleerd.
Hele prettige cursus

Anja

5 juli 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
Buiten gewone prettige cursus met goede uitleg. Zeer to-the-point!
Veel gedaan en geleerd. Ik geef me op voor de volgende cursus.

Wim de Bruïne

Wassenaar

5 juli 2014, cursus Mac OS X
8-star
veel geleerd, nu aan de slag met de tools

Karin

5 juli 2014, dagcursus Mac OS X
8-star
veel geleerd, nu aan de slag met de tools.

Karin Dumasy

Amstelveen