+31 6 17 03 50 62 info@macopleiding.nl
Selecteer een pagina

21 januari 2022 | privéles online Apple Foto
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
Waar ik veelal van de ‘grote stappen, snel thuis’ ben, hield Dick Schaap me bij de les om juist stap voor stap door de materie te gaan. De logica van de opbouw van de cursus en de toelichting van Dick, maakte dat ik veel leerde.
Om mij enthousiast te houden liet hij ook regelmatig iets zien ‘wat ook allemaal kan’. Er ging regelmatig een ‘apple-wereld’ voor me open. Ik kan de cursus iedereen aanbevelen!

Bernard Welten

BJAM Welten Advies Warmond

4 september 2021 | privéles online Apple Foto
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
Mijn vraag aan Dick Scchaap was om de chaos van meer dan 11.000 foto’s met veel ldubbelen en kris-kras overlappende series te ordenen. Met behulp van Apple Schermdelen en iCloud onderzoek is er nu een helder archief waarin ik de weg weet.
Dick doet dat op een rustige manier en met veel geduld en zonder ophef over mijn soms wel beschamend gebrek aan kennis van de besturing.

Hans Broess

Maastricht

31 augustus 2021 | privéles online Apple iMovie
de cursist geeft deze cursus 10 punten!
Zojuist m’n 3e online-cursusuur iMovie gehad van Dick Schaap.
Na weliswaar veel voorwerk (digitaliseren van oud materiaal op DVD, daarna deze overzetten op mp4) bleef ik alsmaar hangen op het verwerken van dit materiaal.
Dick wist me heel snel over deze hobbel heen te helpen. Erg plezierige manier van cursus volgen. Toegankelijk, direct, geen poespas, helemaal toegesneden op de vraag. Je merkt dat Dick veel ervaring heeft: herkent meteen je probleem en weet de oplossing, en daardoor kom je heel snel vooruit. Zonder meer aan te raden.

Erik van der Bij

Groningen

15 juni 2021 | privéles online Word en Excel voor Mac
de cursist geeft deze cursus 10 punten!
Als leek op het gebied van Word en Excel ging ik de online training in.
Wát heb ik hier veel aan gehad. Ik werd online enorm geduldig en deskundig getraind.
Terwijl ik thuis aan de keukentafel voor m’n laptop zat, gingen we stap voor stap door de stof heen.
Iedere week een beetje meer. Met als eindresultaat dat ik me voortaan zelfstandig prima kan redden op dit gebied. Dankjewel!

Pauline Bezuijen

Wijk aan Zee

1 juni 2021 | privéles online Mac Foto
deze cursus kreeg 8 uit 10 punten
Ik heb de foto cursus gevolgd. Wist niet goed wat te verwachten, dus ging er blanco in. Maar weet nu al zoveel meer en qua lesmateriaal, was het zeer goed en duidelijk geregeld.
Online/scherm meekijken is een prima alternatief om deze cursus te volgen. Het verliep allemaal zeer gemoedelijk en flexibel qua inplannen van de lessen.
Ga nu zelf even aan de slag maar dan kom ik zeker terug voor meer begeleiding voor Apple cursussen en verdere foto informatie.
Dank tot zo ver!

Nathalie Hulsebosch - van Schie

Hillegom

7 februari 2021 | privéles online iMovie
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
De online privé-lessen iMovie van Dick Schaap hebben mij als 76-jarige geïnspireerd en toegerust voor het editen van leuke familiefilms van hele oude 8mm filmpjes. Ik heb geleerd te monteren, geluid en allerlei effecten toe te voegen en de films voor andere familieleden via youtube beschikbaar te stellen. Dick heeft via de schermdeling ook meteen mijn mac pro ‘opgeschoond’ – fijne service en gezellig contact.

Noor E.I. van Leeuwen

Loon

5 januari 2021 | privéles online iMovie
de cursist geeft deze cursus 10 punten!
3 online lessen iMovie gevolgd. Er gaat een wereld van mogelijkheden voor je open. Dick is een prettige docent die alle tijd voor je neemt. Hij heeft een rustige manier van uitleggen. Online les vond ik best wel eng, het voelt snel heel vertrouwd.

Thx Dick!

Janneke Kloppers

Nijmegen

5 november 2020 | privéles online macOS Catalina
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
Vandaag de vierde en laatste les van de cursus Catalina gehad. Het is mij goed bevallen. Dick is een rustige docent die ook alle tijd neemt om samen door de programma’s te gaan. Ik heb veel geleerd maar ik merk ook dat er nog veel meer te ontdekken valt op mijn iMac. Ik zal nog wel een keer terugkomen.

Peter Jacobs

Nijmegen

9 oktober 2020 | privéles online iMovie
de cursist geeft deze cursus 10 punten!
Afgelopen week 2 uur online les in iMovie gevolgd. Ik ben zeer content, het was een fijne tijdsbesteding en ik heb veel geleerd. De begeleiding steekt erg goed in elkaar, goede opbouw. Ik kan nu mooie videomontages maken 😊 🇧🇪

Arthur Liefkens

Gent (B)

13 september 2020 | privéles online Mac Foto
deze cursus kreeg 8 uit 10 punten
Een leuke cursus, eindelijk snap ik het en kan ik weer een fotoboek maken. Ik ben erg tevreden over deze manier van lesgeven.

Jan van der Weiden

Haarlem

15 juni 2020 | privéles online mac iMovie
de cursist geeft deze cursus 10 punten!
Zojuist de Imovie cursus online gevolgd en ben super tevreden en heel blij met hoe het allemaal gegaan is. Super heldere uitleg en hulp bij vragen.
Dick neemt de tijd en is de eerste die mijn overtuigd heeft dat een goede live en online training kan.

Heel erg bedankt.

Cees Pater

Tasman Professionals

29 februari 2020 | privéles mac iMovie
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
Vandaag 2 uur privéles iMovie gehad. Aangezien ik zeer beperkt ben in het bedienen van mijn macbook een redelijke uitdaging. Maar Dick was geduldig, nam rustig de tijd en legde alles (zelfs voor een digibeet als ik) helder uit. Ik kan Dick zeker aanraden als opleider!

Ferry Vink

Lisse

19 februari 2020 | privéles macOS Catalina
de cursist geeft deze cursus 10 punten!
Ik volg een aantal privélessen bij Dick met m’n MacBook Pro. Bij mij moest het roer om en wil daarbij nieuwe dingen leren voor een nieuwe toekomst, zodoende ligt mijn interesse bij de grafische aspecten van de MacBook Pro. Dick is begripvol en geeft op een duidelijke manier les. Hij houdt rekening met de richting die ik op wil en welke informatie ik dieper op in wil gaan, dit werkt erg motiverend. Ik krijg daarnaast ook steeds voldoende informatie mee om thuis mee te oefenen. Al met al fijne lessen en een echte aanrader!

Tim Lubberts

Haarlem

14 juni 2019 | cursus macOS Mojave
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
Cursus macOS in 4 halve dagen gevolgd. Prima locatie en lesmateriaal.
Zelf werk ik al ruim 10 jaar op Mac’s en heb nog veel nieuws geleerd.
Zeker een aanbeveling voor beginners in de Apple omgeving.

Bert Kartoikromo

Provincie Zuid-Holland (Provinciehuis)

14 juni 2019 | cursus macOS Mojave
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
*Fijne locatie
*Fijne rustige manier van uitleg

Peter Ammeraal

Provincie Zuid-Holland (Provinciehuis)

14 mei 2019 | cursus iMovie
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
Prettige leeromgeving. Veel persoonlijke aandacht. To the point!

Joost Metselaar

Metselaar auto's Heerhugowaard

25 april 2019 | cursus macOS
deze cursus kreeg 8 uit 10 punten
In de chaos op mijn laptop is dankzij Dick weer wat structuur gekomen! Goede tips en trics gekregen waardoor ik nu beter alles op kan slaan en terug kan vinden.
Thanks!

Styling en decoratie

Trudy Mok

Truly Trudy Styling

2 maart 2019 | cursus iMovie
deze cursus kreeg 8 uit 10 punten
Cursus iMovie gevolgd bij Argos Computeropleidingen. Veel basistechnieken geleerd. Ik vond het erg leuk en leerzaam. Misschien wel om na de eerste en voor de tweede les duidelijk aan te geven dat je moet oefenen en een conceptfilmpje moet maken. Tijdens de tweede les kun je dan je vragen stellen over onduidelijkheden die je bent tegengekomen. Dit was niet helemaal en voor iedereen duidelijk aan het eind van de eerste les. imovie heeft mij in ieder geval gepakt. Ik ga zeker meer oefenen zodat ik mooie verslagen van mijn reizen kan maken.

Marianne de Wal

Velserbroek

2 maart 2019 | cursus macOS, iOS en Photo
de cursist geeft deze cursus 10 punten!
Een invulling van de training, notabene op zondagochtend, in overleg met Dick en mijn jongste dochter bepaald, stukje IOS en Iphoto. De training sloot precies aan op waar we naar op zoek waren, veel tips & tricks opgedaan. Voorzien van 2 perfecte nalsagwerken een hele leerzame leuke training gehad samen met mijn jongste dochter.
Complimenten !

Peter Wijsman

Voorschoten

28 februari 2019 | cursus macOS Mojave
deze cursus kreeg 8 uit 10 punten
Goede cursus waarbij je door de belangrijkste zaken van het Apple systeem gaat en zo je leven een stuk makkelijker maakt! Routines ga je sneller uitvoeren en je gaat zowaar plezier vinden in het werken met een computer, zoals ik die behoorlijk low tech is. Dank!

Jeroen van der Wal

Amsterdam

31 januari 2019 | cursus iMovie
Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten
Veel persoonlijke aandacht en alle vragen worden prima beantwoord, ook als het andere zaken betreft dan de opleiding die je volgt. Daarnaast is Dick een rustige en prettige persoonlijkheid. Ik ga zeker nog een keer terugkomen.

Ton Keijman

Veenendaal

31 januari 2019 | cursus iMovie

Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten

Door kleine groep mensen is er veel aandacht voor de persoon zelf, m.a.w. heb iMovie cursus gevolgd en voel mij al een echte steven Spielberg. Hartelijk dank.

ps. koffie is ook goed

Jan Koolhaas

Nieuw Vennep

31 januari 2019 | cursus macOS
deze cursus kreeg 8 uit 10 punten

Na een jaar zelf aanmodderen op mijn mac, in 4 avonden geleerd hoe het echt werkt! Top dus.
Wendy Pieterse

Voorschoten

25 januari 2019 | cursus iMovie

Deze cursus wordt gewaardeerd met 9 van 10 punten

Ik heb de Imovie-cursus gevolgd. Ik ben uitermate tevreden over de wijze waarop Dick Schaap de cursus gaf. Vragen worden beantwoord, je krijgt steun bij het zelf uitdokteren van hoe je een film maakt en alles wordt methodisch gebracht. De sfeer was lekker relaxed met veel ruimte voor eigen inbreng. Er waren geen andere Imovie-cursisten. Dat vond ik wel jammer. Er is voldoende stof behandeld om thuis verder mee te gaan oefenen.

Bob de Rijcke

Doetinchem